;

Šiltos kalakutienos salotos

red
Šiltos kalakutienos salotos

Kalakutieną galite pakeisti vištiena ar bet kokia kita mėsa, tačiau atkreipkite dėmesį, kad kepimo laikas ir kalorijų kiekis keisis. Norėdami patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs kepimui, įmerkite į jį medinę mentelę – jei aplink ją susidaro burbuliukai, aliejus paruoštas.

0.0
(0)

By testas

Updated : 17 April, 2025


Ingredients

red

300 grams

Turkey

25 grams

Hard cheese

1 teaspoon

Sesame

8 units

Cherry tomatoes

1 units

Cucumber

500 grams

Iceberg lettuce

1 units

Onion

70 milliliters

Vegetable oil

2 units

Garlic

1 teaspoon

Ready-made mustard

2 tablespoon

Lemon juice

0.5 teaspoon

Salt

1 grams

Ground black pepper

5 grams

Parsley


Table

Table of volume measurements:

  • teaspoon - 5 ml
  • dessert spoon - 10 ml
  • tablespoon - 20 ml
  • glass - 200 ml

Preparation

red
mob
bus tik jei virsh 3 stepsu
bus tik jei virsh 5 stepsu

Step 1
Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Naudokite rafinuotą aliejų. Rinkitės šviežią kalakutienos filė. Garstyčias geriausia naudoti švelnaus skonio, jau paruoštas.
Step 2
Nuimkite išorinius salotos lapus. Smulkiai supjaustykite pusę galvos aštriu peiliu. Nulupkite ir supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
red
Step 3
Nuplaukite agurką ir vyšninius pomidorus. Perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę. Nulupkite agurką ir supjaustykite jį plonais pusmėnuliais. Galite supjaustyti daržoves taip, kaip jums patogu.
Step 4
Į didelę plokščią lėkštę pirmuoju sluoksniu sudėkite smulkintas salotas ir svogūno pusžiedžius.
Step 5
Atsitiktine tvarka paskirstykite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir supjaustytą agurką.
red
Step 6
Padažui sumaišykite 50 ml augalinio aliejaus su citrinos sultimis, susmulkintu česnaku, druska, garstyčiomis ir maltais juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa emulsija.
Step 7
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite kalakutienos filė iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, pagardindami druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite apie 3 minutes kiekvieną pusę ant vidutinės kaitros.
Step 8
Karštą kalakutieną iš karto supjaustykite maždaug 5 mm storio gabaliukais.
red
Step 9
Sudėkite kalakutienos griežinėlius ant daržovių ir pabarstykite tarkuotu sūriu, kad jis pradėtų tirpti.
Step 10
Pabarstykite salotas sezamo sėklomis ir apšlakstykite citrinų-garstyčių-česnakų padažu.
Step 11
Papuoškite salotas šviežiais petražolių lapeliais ir patiekite šiltas. Skanaus!